START          VÅRA PRODUCENTER          VÅRA VINER          OM OSS         VÅR FILOSOFI          DRUVORNA          KONTAKT          MARKTHOMAS

* info [at] boucarou.se ( 08-652 45 19

EN STÄNDIG JAKT EFTER DRUVANS ORIGINAL

Miravinos är ett personligt och spännande projekt som startades av Victor Rodriguez och José Carlos Garcia, två spanska vinikoner inom det spanska vinskapandet. Projektet går ut på att skapa viner som passar den moderna vinälskaren.

Miravinos äger inte en vingård utan är mer vindesigners, många tror att det är en nackdel men det ger dem möjlighet att vara 100% flexibla, anpassningsbara och dynamiska. Man utgår från läge och druvsort. Man söker alltid efter de bästa lägena, de bästa vinstockarna och de bästa förutsättningarna för att skapa ett nytt vin.

När Miravinos skapar sina viner söker de alltid efter druvans originalklon i dess ursprungliga område, Tinto Fino i Ribeo del Duero, Verdejo i Rueda, Albariño i Rias Baixas osv. detta för att säkerställa den unika druvkaraktären från varje område.

Samtliga viner som skapas av Miravinos finns endast i en väldigt liten begränsad mängd.

 

Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Tillfälligt slut

Contante

Årgång: 2015

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Rias Baixas

Druvor: Albariño

Typ:Vitt vin

SB Art nr 79165

 

141:-

 

 

Venta El Loco

Årgång: 2012

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Ribera del Duero

Druvor: Tinto Fino

Typ: Rött vin

SB Art nr 71271

 

160:-

 

 

Los Duelistas

Årgång: 2014

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Tierra de Castilla

Druvor: Tempranillo, Graciano

Typ: Rött vin

SB Art nr 72436

101:-

 

 

Läs mer

BESTÄLL

Läs mer

Läs mer

BESTÄLL

Infraganti

Årgång: 2016

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Rueda

Druvor: Verdejo

Typ: Vitt vin

SB Art nr 71701

 

101:-

 

Läs mer

BESTÄLL

Toga

Årgång: 2010

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Ribera del Duero

Druvor: Tinto Fino

Typ: Rött vin

SB Art nr 72369

 

269:-

 

BESTÄLL

INFO

Spanien är kanske mest känd för sina röda viner, framför allt från Rioja och Ribera del Duero. Men i Rueda som ligger ca 17 mil nordost om Madrid gör man utan tvekan Spaniens bästa vita viner gjorda på druvan Verdejo. När José och Victor valde att göra ett vin på druvan Verdejo, dammsög man bildligt hela Rueda appellationen för att finna den ursprungliga klonen av Verdejo. Druvorna till Infraganti valdes helt beroende på stockarnas ålder, bara druvor från mycket gamla stockar fick ingå. Detta för att fånga essensen av en gammal och karg Kastiliansk vingård. Skörden gjordes under natten, detta för att undvika oxidering.

Vinet är gjort på 100% Verdejo och jäst på rostfria ståltankar. 2015 var ett fantastiskt år, inte bara i Rueda utan i hela Spanien.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ren och fint ljusgul. Doften är förföriskt aromatisk med toner av vita blommor, citron, exotiska frukter och örter.

I munnen uppstår en härligt fräsch och livlig syra med smak av solmogna exotiska frukter, citron och apelsin som avslutas med en elegant mineralisk ton av sälta.

Temperatur: 7-10°C

Att dricka: 2015-2017

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Det här är ett fantastiskt välsmakande, friskt, fruktigt och livligt vin.

Verdejo är alltid som bäst när syran är skarp och ren med ton av citron och lime samt en ryggrad av mineralitet, när den lämnas ensam och dess inneboende egenskaper inte störs. Det är tydligt att José och Victor älskar sitt Rueda och sin Verdejo druva.

Verdejo från Rueda är magisk med fisk och skaldjur, men den funkar även till kinesisk take away, Pad Thai eller peperoni pizza.

 

BESTÄLL

INFO

Enligt legenden är Rías Baixas resultatet av guds hand, då han valde Galicien för en stunds vila. Vare sig man tror på legenden eller inte så är detta ett gudomligt landskap. Rías Baixas består av fem under regioner och en av dessa är ”O Rosal” här på en terrass som sluttar mot floden Miño som även är gränsen mellan Spanien och Portugal ligger en liten Bodega som heter Luar de Minarellos och det var Albariño druvorna från denna gård som Victor och José valde för att skapa deras tolkning av Albariño från Rias Baixas.
I detta område har man gjort vin sedan tolvhundratalet. Här växer stockarna i sand och sten jordar med alluviala avlagringar.

El Contante är gjort på 100% Albariño. Druvorna är handplockade och har fått jäsa på ca 15°C i små rostfria ståltankar. Vinet har sedan fått åldras i tre månader tillsammans med sin jästfällning.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ren och ljust gul. Doften är fräsch med tydliga lime toner, Jasmine och vit persika samt av våta stenar. Smaken är aromatisk, packad med smak av vit persika, aprikos, melon och ananas med en överton av mineral. Den är knaster torr och mycket elegant och frisk.

Temperatur: 10°C

Att dricka: 2015-2019

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

El Contante är lite som ”den fula ankungen”, när man först ser flaskan med dess etikett ser det inte ut att vara mycket för världen, men när man väl har doftat och smakat på denna Abariño från Rías Baixas så blir man överlycklig.

El Contante 2014 är den första årgången och åter igen har Victor och José lyckats att skapa ett vin som är typiskt för området och
dess unika druva. El Contante förmedlar exakt det som en bra Albariño ska förmedla – ren citron, fräschör, elegans och aromatiskt fullpackad.

BESTÄLL

INFO

I området i östra Castilla La Mancha går det fortfarande att finna mycket gamla Tempranillo stockar. Stockar med extremt låg avkastning – endast två kilo per stock.

Det var detta som inspirerade José och Victor att göra ett vin, lågt skördeuttag, gamla stockar och ett extremt klimat.
Möjligheten till att lyckas sälja ett ”kvalitets” vin till detta pris är mängden stockar som finns i detta område. Här i La Mancha produceras mer druvor än det går att ta hand om.

Druvorna handplockades mellan den 1 -10 oktober.

90% Tempranillo och 10% Graciano.

15 dagars jäsning vid 26°-28°C i rostfria ståltankar sedan 3 månader på franska ekfat.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Vinet är rent och färgen är körsbärs röd med en medium intensitet, i brämet något lila. Doften domineras av färska röda bär som jordgubbar och körsbär som får stöd av krossade örter och lakritsrot.

I munnen är vinet friskt med härliga tanniner och med smak av röd frukt och mogna bär. Vinet lämnar en härlig eftersmak av lakrits, kanel, muskot och nejlika.

Temperatur: 17°C

Att dricka: 2016- 2019

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Normalt så pratar man aldrig om komplexitet i ett vin i denna prisklass. Men det här är ett ”enkelt” vin med förvånansvärt mycket attityd och karaktär. Balansen mellan frukt, syra, tannin och alkohol är lysande och åter igen visar José och Viktor att det går och att de kan göra billiga viner med hög kvalitet. Vinet har fått 91 poäng av Peñin.

BESTÄLL

INFO

Venta el Loco är en del i Miravinos Vina del Loco projekt i Ribera del Duero.

Ett stort antal små vingårdar söktes i hjärtat av Ribera del Duero, detta för att säkerställa en hög kvalitet på druvorna som dessutom tvunget skulle matcha den ursprungliga Tinto Fino klonen. Man fann dessa stockar i La Horra och Sotillo de la Ribera de två mest ansedda lägena i Ribera del Duero. Man har valt att göra en ”Crianza” som bärs fram av frukt, markens läge och stockens ålder
bl.a. genom att undvika överdriven ek.

Vinet är gjort på 100% Tinto Fino och har jäst på rostfria ståltankar och sedan lagrats i 12 månader på franska ekfat.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ren och har en djup mörkröd färg med ett ljusnande bräm. Doften är tydlig av mogna bär som harmoniseras med toner av örter, choklad, kanderad frukt samt med en försiktig framtoning av ek och vanilj. I munnen är vinet fräscht med en balanserad syra och med många olika smaker av mörka mogna bär, kakao och örter som balanseras med en härlig mogenhet.

Temperatur: 16°C

Att dricka: 2015-2020

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Hela Miravinos Ribera del Duera projekt är fantastiskt spännande då man på ett tydligt sätt avslöjar området och druvans unika egenskaper. Man ska veta att odla kvalitets druvor i ett område som Ribera del Duero med extrema förhållanden är extremt komplicerat, men åter igen levererar Miravinos ett fantastiskt bra vin till ett riktigt bra pris, vilket också är deras ambition ”bra viner till bra priser”.

Här är frukten, kryddorna och örterna välbalanserade med syran, tanninerna och alkoholen. Fantastiskt gott till en grillad torrmarinerad Iberico karré.

 

INFO

Toga är en del i Miravinos Vina del Loco projekt i Ribera del Duero.

Ett stort antal små vingårdar söktes i hjärtat av Ribera del Duero, detta för att säkerställa en hög kvalitet på druvorna som dessutom tvunget skulle matcha den ursprungliga Tinto Fino klonen. Man fann dessa stockar i La Horra och Sotillo de la Ribera de två mest ansedda lägena i Ribera del Duero.

Det man ville skapa med Toga var, en uttrycksfull Ribera som skulle leverera fräschör men ändå ha en struktur för att kunna åldras väl.

Toga är ett underbart exempel på hur man kan lyckas med att förfina och tämja karaktären av den gamla klonen av Tinto Fino druvan, som växer i ett extremt klimat och i en mager miljö.

Toga är gjord på 100% Tinto Fino och har jäst på rostfria ståltankar och sedan lagrats 14 månader på franska och amerikanska ekfat.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är mörkt röd och tät med en viss fällning. Doften är uttrycksfull och söt av mogna Maraschino körsbär, svartvinbär, blommor och malt whisky.

Ett fylligt vin som är något reserverad men dock kraftfull och koncentrerad. Smaken är stor av körsbär, torkad frukt och blåbär. Den är lång med en härlig fräschör och syra som rundas av med fina, mjuka tanniner.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Toga är Miravinos flaggskepp, vilket också är väldigt självklart och förståeligt när man provat den, men Toga har även hyllats världen över och tilldelats bl.a. 93 poäng av Parker och 94 poäng av José Peñin. Danska ”Allt om Vin” anser att det är ett av Spaniens 100 bästa viner och en av de absolut bästa från Ribera del Duero, och med tanke på kultvinerna som finns i detta område…

Toga är ett vin som levererar massor, det är koncentrerat men ändå silkeslent, vackert men ändå rustikt, ett vin att längta efter och att sakna. Detta är ett vin att dricka nu eller spara.

OBS!! Då Toga innehåller en viss fällning, rekommenderar jag att man dekanterar vinet.

 

© Boucarou