START          VÅRA PRODUCENTER          VÅRA VINER          OM OSS         VÅR FILOSOFI          DRUVORNA          KONTAKT          MARKTHOMAS

* info [at] boucarou.se ( 08-652 45 19

ETT SPÄNNANDE PROJEKT PÅ HÖG HÖJD

Finca de la Rica ligger i Labastida i den södra delen av Álava i hjärtat av Rioja. Labastida är en liten stad med ett unikt klimat orsakat av de två land-formationerna i regionen. I norr, Sierra de Toloño som är en del av bergskedjan Sierra de Cantabria och i söder floden Ebros lugna vatten.

Familjen Amurro Barroeta har i fyra generationer vårdat den oersättliga jorden. I dag är det de två sönerna Arturo och Javier som sköter och vårdar de trettioen hektaren som är uppdelade på 25 växtplatser runt om staden Labastida (ett av de bästa områdena i Alavesa). Familjen har tidigare levererat druvor till några av de mest prestigefyllda husen i Rioja.

Med en vinframställning av expertis med väldokumenterat renommé, Luis López Gonzalez och Ignacio Uruñuela de la Rica har tillsammans 17 års erfarenhet från att ha arbetat med den världskända ikonen – Alvaro Palacios.

Under Finca de la Ricas skepnad har dessa fyra ambitiösa och duktiga yrkesmän börjat skapa dynamiska, vackra, ärliga och moderna viner. Redan tidigt i projektet hade man en tydlig filosofi och tanke. Allt förändras och utvecklas med åren – arkitektur, maträtter, mode, konst, musik m.m.

Vin ska inte och kan inte vara ett undantag. Man ville skapa ett vin från Rioja som var i tiden, ett vin som skulle passa de nya, moderna smakerna och trenderna. Man lämnade inget åt slumpen, druvor av absolut toppkvalitet och en hypermodern bodega byggdes. Allt detta gör denna Finca till en av de mest spännande och till en stigande stjärna bland de moderna Riojorna.

Slut hos producent

Slut hos producent

Slut hos producent

El Guía

Årgång: 2015

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Rioja

Druvor: Tempranillo, Viura

Typ: Rött vin

SB Art nr 71244

101:-

 

El Buscador

Årgång: 2013

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Rioja

Druvor: Tempranillo, Garnacha

Typ: Rött vin

SB Art nr 71303

131:-

 

El Nómada

Årgångar: 2010

Volym: 750 ml

Land: Spanien

Region: Rioja

Druvor: Tempranillo, Graciano

Typ: Rött vin

SB Art nr 71496

171:-

 

Läs mer

BESTÄLL

Läs mer

BESTÄLL

Läs mer

BESTÄLL

BESTÄLL

INFO

Tempranillo och Viura från den västra delen av La Rioja. Medelåldern på stockarna är ca 40 år och skördades den 1 oktober 2012. Växtplatserna ligger på ca 580 meter över havet. Vingårdarna har söderläge.

95% Tempranillo och 5% Viura som vinifieras i ståltankar om 20.000 liter. 75% av druvorna läggs i tankarna underifrån för att undvika att de skadas. 25% jäser enligt maceration carbonic (kolsyre jäsning) metoden.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är körsbärsröd med en blå ton i kanten som avslöjar dess ungdom. Doften är sensuell och förförisk av blomstertoner som rosenblad, akacia, viol och lite honung. Efter en stund i glaset utvecklar vinet en koncentrerad doft av röda frukter, jordgubbar och mogna hallon.

Smaken är dynamisk med en härligt fräsch syra. Vinet är medelfylligt och har smak av hallon, körsbär och anis.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

El Guia är ett "lätt" till medelfylligt vin som bör serveras något kyld och drickas ung. Ett bra alternativ för de som normalt inte dricker rött vin men som ändå kanske vill ha ett rött vin till köttbiten. Första gången jag drack El Guía blev jag jätteförvånad över allt som vinet levererade.

I doften blommigt med härliga röda sommarbär, i smaken massor av ung röd frukt och med en härlig krispig syra som gör vinet friskt.

Tro mig när jag säger att det här röda vinet ska serveras kylt, 11-15°C, perfekt!

Jag kan inte låta bli att tänka på vad Tim Atkin´s sa om moderna viner när jag har det här vinet i glaset:
"Det är som att vara i ett kvavt rum och öppna alla fönster. Den friska luften är obekant i början, men det är underbart att andas."

BESTÄLL

INFO

För årgången 2012 har man använt sig av ett specifikt urval av druvan Tempranillo som kommer från vingårdarna "La Tejera",
"El Rejon" och "Larrazuri" och av den bästa Garnachan från en av områdets äldsta vingårdar "Cubanegra". Vingårdarna har söderläge.

90% Tempranillo och 10% Garnacha. Vinet är lagrat sammanlagt 12 månader på ekfat, först på de bästa franska ekfaten och sedan på nya amerikanska lättrostade ekfat. Vinifieringen sker så naturligt som möjligt dvs. utan kylstabilisering och är klarnad med äggvita.

2012 är en jättebra Rioja årgång som gav fantastiska druvor, varma dagar, milda nätter och fuktiga morgnar. Vingårdarna ligger på
en höjd av 580 meter över havet i den delen av Rioja som har mest av atlantklimat, ett klimat som ger smakrika och fräscha druvor.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är klarröd med en medelhög intensitet som lämnar vackra slöjor på glaset.

Doften är ren, stor och med tydlig ton av mogen röd frukt, blåbär, kakao, mörk choklad och vanilj.

I munnen avslöjas en bra syra som är väl integrerad med ek och bra tanniner som kommer att avrundas på ett bra sätt efter något år på flaska. Vinet är medelfylligt med en frisk smak av körsbär, hallon, björnbär, grön paprika, kakao, lakrits och vanilj.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Druvorna kommer från den kanske bästa delen av Rioja, hög höjd och tydligt atlantklimat som ger mogna druvor med massor av mogen frukt och med en härligt balanserad syra. Detta tillsammans med perfekt balanserade ektoner och mjuka tanniner.

Det här är verkligen en super modern Rioja till ett otroligt bra pris.

BESTÄLL

INFO

El Nomada är gjord av ett urval av druvor från familjen Amurrios absolut bästa och äldsta vingårds­lägen av tempranillo som ligger
610 möh. Snittåldern på vinstockarna är 70 år. Här blir druvorna smakrika och fräscha. El Nomada är gjord på Tempranillo samt av Graciano som kommer från familjens vingård "Finca Larra" som man vårdar ömt. Vingårdarna har söderläge.

90% Tempranillo och 10% Graciano. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar. Den malolaktiska jäsningen sker i ett och tvååriga franska ekfat i 14 månader. Vinifieringen sker så naturligt som möjligt dvs. utan kylstabilisering och är klarnad med äggvita samt filter-plattor. Produktionen är endast ca 27.000 flaskor.

2010 är en fantastiskt bra årgång som gav fantastiska druvor, varma dagar, milda nätter och fuktiga morgnar.

Parker 90 poäng. Peñin 92 poäng.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

El Nomada  har en ren, vacker mörkröd färg med ett ljusnande bräm. Vinet lämnar vackra slöjor på glaset.

Doften är ren och med toner av mörka körsbär, viol, tobak och vanilj.

Smaken är stor, varm och generös med en härlig syra. Tanninerna visar att de kommer att utvecklas bra på flaskan i ytterligare några år. Smak av mörka bär som körsbär, björnbär, blåbär och lakrits, örter, vanilj och har en mjukrostad balanserad ekton.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

El Nomada  avspeglar det nya, perfekta Rioja – högkvalitativa tempranillo druvor från 70 år gamla stockar, områdets perfekta klimat – svala nätter och varma dagar. Ett stort vinmakeri med hjärta och ärlighet där intuitionen är tydlig – Låt oss göra en modern Rioja som är vacker, elegant utan att vara snobbig.

Frukten som levereras är stor, mogen och rund, balansen mellan den friska syran och varma solsötman är perfekt. Detta toppat med
toner av lakrits, stjärnanis, pomerans och tobak och avslutas med en härlig ton av ek och mjuka tanniner som ligger kvar läääääänge.
En möjlig framtida stjärna på Rioja himlen.

© Boucarou