START          VÅRA PRODUCENTER          VÅRA VINER          OM OSS         VÅR FILOSOFI          DRUVORNA          KONTAKT          MARKTHOMAS

* info [at] boucarou.se ( 08-652 45 19

KÄRLEKEN TILL MARKEN OCH FAMILJEN ÄR TYDLIG

Montalcino ligger ca 30 km söder om Siena, här skapas några av Italiens mest kända viner. Montalcino var det första området i Italien att få klassificeringen DOCG 1980. Alla Brunello Di Montalcino viner är gjorda på 100% Sangiovese som växer på sluttningarna runt Montalcino – en klassisk Toscansk bergsby. Namnet Brunello kan grovt översättas som "den lilla bruna"
och är det lokala namnet för Sangiovese Grosso, den storbäriga varianten av Sangiovese som växer här i området.

Endast de vingårdar som ligger på sluttningarna med bra sol exponering och inte högre än 600 möh får klassifiseringen DOCG.
Max höjden ska garantera att druvorna har nått optimal mognad vid skörd. Högre än 600 möh är klimatet svalare och mindre pålitligt. Nu är det dock inte att förglömma att klimatet i Montalcino är Toscanas varmaste och torraste, så att inte uppnå full mognad är sällan ett problem i området.

Dock är det stor skillnad på mesoklimat mellan de olika vingårdarna. Druvor odlade på de norra sluttningarna mognar långsammare och blir något kärva medan druvorna på de södra och västra sluttningarna som får mer exponering mot solen och de svala havsvindarna ger viner som är kraftiga, komplexa och eleganta.

Enligt de produktionslagar som finns så måste en Brunello de Montalcino vara gjord av 100% Sangiovese, lagrad i minst fyra år (fem för Reserva) varav två år på ekfat och måste buteljeras minst fyra månader innan försäljning.

Här på den södra sluttningen 350 möh hittar man familjen Peccis ägor i Montalcino. Här har man gjort vin sedan 60-talet men fram till 2003 gjorde man bara vin för eget bruk. Inspirerad av sin fars passion för vinframställning lämnade Tiziana Pecci livet i stan 2003 för att ta hand om familjegården.

Hennes stora intresse och breda kunskap och det höga kravet på kvalitet ger viner med stor personlighet där hennes kärlek till gårdens terroir och Montalcino är tydlig. Tiziana Pecci är en av få kvinnliga vinmakare i Montalcino.

”No. 20 of Top 25 Brunello di Montalcino 2012” James Suckling

Slut hos producent

Rosso di

Toscana

Årgång: 2014

Volym: 750 ml

Land: Italien

Region: Montalcino

Druvor: Sangiovese

Typ: Rött vin

SB Art nr 70827

200:-

Rosso di

Montalcino

Årgång: 2016

Volym: 750 ml

Land: Italien

Region: Montalcino

Druvor: Sangiovese

Typ: Rött vin

SB Art nr 70197

190:-

Poggio

Al Carro

Årgång: 2013

Volym: 750 ml

Land: Italien

Region: Montalcino

Druvor: Sangiovese

Typ: Rött vin

SB Art nr 72922

498:-

Brunello di

Montalcino

Årgångar: 2011, 2013

Volym: 750 ml

Land: Italien

Region: Montalcino

Druvor: Sangiovese

Typ: Rött vin

SB Art nr 70198, 71263

359:-/398:-

BESTÄLL 2013

BESTÄLL

INFO

100% Sangiovese. Vingården ligger i ett läge av syd/sydöst på ca 350 möh. Druvorna kommer från samma plats som druvorna till Brunello. Jorden är blandad med en lätt dragning mot lera. Storleken på avkastningen är ca 6000 kg/hektar.

Avstjälkning och en försiktig pressning, alkoholjäsning i 12 dagar med skal vid en temperatur runt 28-30 °C.

Vinet ligger sedan på 10 hektoliters ekfat i 8 månader eller på 35 hektoliters slovenskt ekfat i ett år.
Sedan minst 6 månaders lagring på flaska.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Djup rubinröd färg. Doften är intensiv med körsbär, jordgubbar och tobak. Smaken fruktig med tydliga inslag av körsbär, plommon, choklad och cederträ. Eftersmaken är smakfull och rundas av med trevlig ton av blyerts. Bra balanserade tanniner med en fräsch syra.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Färgen är djup och frukten och kryddorna är tydliga och vinet är fylligt och långt. Ett underbart vin nu men kan utan problem sparas
i 10 år. Passar perfekt ihop med en Toscansk vildsvinsgryta en mörk höstkväll som avslutas med några trevliga hårdostar.

BESTÄLL

INFO

100% Sangiovese. Vingården ligger i ett läge av syd/sydöst på ca 350 möh. Druvorna kommer från samma vingård som druvorna
till Peccis Brunello. Jorden är blandad med en lätt dragning mot lera. Storleken på avkastningen är ca 6000 kg/hektar.

Avstjälkning och en försiktig pressning, alkoholjäsning i 12 dagar med skal vid en temperatur runt 28-30°C.

Vinet lagras sedan 12 månader på franska ekfat Barriques (225 liter) och på Tonneaux fat (500 liter) sedan på flaska i minst
6 månader.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är rubin röd med en något röd brun ton. Doften är stor och tät av mogna röda bär, plommon, rosor och läder.

Smaken är fyllig och komplex med röda frukter, blåbär och körsbär som avslutas med ett hjärta av härlig kryddighet, vanilj, tobak och cerderträ. Syra, tanniner och alkohol ligger i en mycket behaglig balans.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Detta vin är en hyllning till Tizianas far "Celestino" och det är en vacker sådan. Det är en IGT men håller en lika hög nivå som en Brunello, det som skiljer är endast ekfaten och tiden på ekfat. Så vill man inte lägga över tre hundra kronor för en Brunello så är detta ett fullgott alternativ. Celestino är definitivt en av mina favorit viner, det är vackert, tydligt i sin ton och attityd och fantastiskt gott!!

Äta, ja varför inte en härlig mustig lammgryta med bandpasta, ugnsbakade tomater med färska örter.

BESTÄLL 2011

BESTÄLL 2013

INFO

100% Sangiovese. Vingården ligger i ett läge av syd/sydöst på ca 350 möh.

Jorden är blandad med en lätt dragning mot lera. Storleken på avkastningen är ca 6000 kg/hektar.

Avstjälkning och en försiktig pressning, alkoholjäsning i 20 dagar med skal vid en temperatur runt 28-30°C.

Vinet ligger sedan på 10 och 35 hektoliters ekfat i 36-40 månader för mognad. Sedan minst 6 månader lagring på flaska.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Rubinröd med en vacker nyans av granat. Doften är intensiv och ihållande, mörka röda bär och blåbär, tobak, kryddor, choklad och läder med en bra balanserad ekton från de stora faten. Aromerna sys ihop på ett mycket vackert harmoniskt sätt, mörka körsbär, björnbär viol, choklad med en försiktig ekton. Tanninerna är mjuka och blir mycket trevliga i gommen samtidigt som syran ger en frisk och livlig ton.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Fantastiska viner med massor av kärlek från en fantastiskt duktig viticoltriz som trots sin skicklighet är ganska okänd
– kanske för att det finns en stor portion ödmjukhet.

Jag är helt såld på hennes vackra och underbara viner, idag anses hon vara en av topp 25 Brunello di Montalcino producenter.

2010 och 2012 i all ära, grymma årgångar och grymma viner, lätt att glömma bort 2011, mindre i kroppen men fantastisk frukt.

I februari 2015 blev den provad av the Wine Advocate för första gången och fick då 93+ för sin 2010.

BESTÄLL

INFO

Poggio Al Carro är namnet på en vingårdssluttning. På toppen av denna sluttning brukade Tiziana Pecci som barn sitta och titta och drömma sig bort, för just här kom man stjärnorna så nära och stora ”Karlavagnen” tycktes vara ännu större.

100% Sangiovese. Jorden är blandad med en lätt dragning mot lera. Storleken på avkastningen är ca 5000 kg/hektar.

Avstjälkning och en försiktig pressning, alkoholjäsning i 20 dagar med skal vid en temperatur runt 28-30°C.

Vinet ligger sedan på 10 och 35 hektoliters ekfat i 36-40 månader för mognad. Sedan minst 6 månader lagring på flaska.

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är mörkt röd med något ljusnande bräm. Doften är koncentrerad av mogna plommon, mörka körsbär, blåbär, läder och kryddor. Smaken är komplex och fyllig med ton av torkade mörka körsbär, björnbär och lakrits. Tanninerna, syran och alkoholen i Poggio al Carro är fortfarande något livliga, men kommer lyfta om något år.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Jag är ett stort fan av Tiziana och hennes viner, jag beundrar hennes stora skicklighet och kaxighet. Detta är den första årgången av Poggio al Carro och jag vet att Tiziana bestämde sig för att skapa detta vin sommaren 2016, jag vet också att hon fullständigt älskar denna vingård och dess läge.

Poggio al Carro är ett stort och komplext vin med massor av kraft som kan behöva varva ner något, men just nu så är den oslagbar till en ordentlig T-benstek ”Fiorentina”.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen på Poggio al Carro.

Serveras vid 17°C

Att dricka: 2020-2040

 

 

© Boucarou