START          VÅRA PRODUCENTER          VÅRA VINER          OM OSS         VÅR FILOSOFI          DRUVORNA          KONTAKT          MARKTHOMAS

* info [at] boucarou.se ( 08-652 45 19

Dörrknackaren på nr. 1 Rue Saint-Vincent – En symbol för kvalitet, tålamod, ärlighet och precision.

Champagne André Roger grundades 1876 av Alexis Roger. Idag är det den femte generationen som efterföljer den symboliserande dörrknackaren på nr. 1 – Marie Hélène och Jean Pol Roger, har idag funnit en perfekt balans mellan tradition och modernism.
En tid i Bourgogne gav Jean Pol ett nytt och innovativt perspektiv av odling i Champagne – att omstrukturera och anpassa varje av de 19 utspridda vingårdslägena, samt förfina vinifieringen just efter deras unika karaktär

De 19 vingårdslägena utgör tillsammans endast 5,5 hektar, 4,6 Pinot Noir och 0,9 Chardonnay, varav nästan 100% är Grand Cru lägen.

AŸ ligger i Valle de Marne, men bara några kilometer från Epernay och cirka 30 km från Reims. AŸ är en av de 17 sällsynta byarna som klassificerats som Grand Cru i Champagne-regionen. Vinodlingarna ligger i hjärtat av de tre viktigaste områdena: Côtes des Blancs, Montagne de Reims och Valle de Marne. Här, vid dess berömda sluttning med utsikt över byn AŸ är det druvan Pinot Noir som dominerar. Jordmånens unika balans mellan krita och kalksten gör att Champagne härifrån är fulla av koncentration och finess, här skapas de mest kraftfulla vinerna i hela Champagne.

Marie-Hélène och Jean Pol Roger arbetar med den vita kalkrika jorden, lågt skördeuttag och gamla stockar, detta ger i sin tur intensivt aromatiska och eleganta champagner, med typisk AŸ Pinot Noir karaktär av svartvinbär, röda bär och kryddiga toner.

Tillfälligt slut

Grande Reservé

Brut

Årgång: NV

Volym: 750 ml

Land: Frankrike

Region: Champagne

Druvor: Pinot noir

Typ: Torr Champagne

SB Art nr 77060

359:-

Extra Brut Nature

Årgång: NV

Volym: 750 ml

Land: Frankrike

Region: Champagne

Druvor: Pinot noir

Typ: Torr Champagne

SB Art nr 77574

399:-

Vieilles Vignes Brut

Årgång: NV

Volym: 750 ml

Land: Frankrike

Region: Champagne

Druvor: Pinot noir

Typ: Torr Champagne

SB Art nr 71796

429:-

Vieilles Vignes Brut rosé

Årgång: NV

Volym: 750 ml

Land: Frankrike

Region: Champagne

Druvor: Pinot noir

Typ: Torr Champagne

SB Art nr 73613

449:-

BESTÄLL

INFO

Pinot Noir och Chardonnay från vingårdarna i Aÿ. 20% av vinet är reserva vin som har åldrats på ekfat.

 

75% Pinot Noir och 25% Chardonnay.

 

Åldrats på sin jästfällning i 15-18 månader.

 

Socker: 9g/l (naturligt socker)

 

Malolaktisk jäsning: Nej

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ljust gul med härligt livliga små bubblor. Doften är fräsch och aromatisk med tydlig doft av citron, mogen aprikos, vit persika, röda bär och sötmandel.

Smaken är torr och elegant med en härlig kryddig eftersmak.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Den här Champagnen tycker jag är super cool, aromatisk och utan aggressiv syra, fantastiskt väl balanserad, vilket alltid är Jean Pols ambition. En fantastisk Champagne att ha som aptitretare men funkar lika bra till fisk och skaldjur.

BESTÄLL

INFO

Basvinet till denna Champagne kommer huvudsakligen från vingårdslägena i AŸ.

Pinot Noir från AŸ – aromatisk och elegant.

100% Pinot Noir

Åldrats på sin jästfällning i 36 månader.

Socker: Mindre än 3g/l (naturligt socker)

Malolaktisk jäsning: Nej

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ljust gul där slöjorna får en viss rosa ton. Moussen är livlig och tät. Doften har en aromatisk komplexitet av kanderad frukt, lemon curd, apelsin zest, vit persika och toner av akacia honung samt citron te, torrt gräs och brioche.

I munnen är den intensiv och aromatisk som avslutas med en viss kryddighet och mineral.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Extra Brut Nature har en otroligt stor och elegant personlighet. Den är ärlig och elegant men helt utan divalater. Syran är fantastiskt vacker, det tillsammans med den knastertorra upplevelsen och den höga smak koncentration gör att det blir en totalupplevelse.
Den magi som dörrknackaren symboliserar visar sig även i denna Champagne. Den lämpar sig även för en tid i källaren och kommer då utveckla ännu lite tydligare toner av honung och rostat bröd.

Ett grymt vin till skaldjur eller om man bara vill lyxa lite.

BESTÄLL

INFO

Basvinet för denna Champagne Vieilles Vignes (gamla stockar) är från lägena ”Pierre Robert Haut, Tarclette och Varmery”.

Stockarna är i genomsnitt 45 år gamla. Då de gamla stockarna producerar en tredjedel färre druvor än yngre stockar och alltid skördas vid optimal mognad ges hög aromatisk potential. De primära tonerna i denna Champagne är typiska för en Pinot Noir från AŸ – aromatisk och elegant.

100% Pinot Noir

Åldrats på sin jästfällning i 36 månader.

Socker: 7g/l (naturligt socker)

Malolaktisk jäsning: Nej

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är ljust gul med massor av små bubblor, moussen är tät och vackert snövitt. Doften är fräsch och tydlig av rivet citronskal,
vit persika, mandelblom och svartvinbär. I munnen är den torr, livligt pigg men också rund, mjuk och tydlig med en härlig balans. Lämnar en lång svans efter sig med en viss kryddighet.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Hos André Roger ligger allt fokus på Pinot Noir, vilket är fullt förståeligt, här odlas en högklassig Pinot Noir som står sig väl mot vissa Bourgogner. Den här Champagnen är stor och generös och har ett härligt kryddigt avslut. Fulländad tillsammans med fisk, skaldjur, kyckling och kalv, men fungerar naturligtvis lika bra i ensamt sällskap.

BESTÄLL

INFO

Basvinet av denna Champagne Vieilles Vignes Brut Rosé kommer från vingårdslägen vars vinstockar är i genomsnitt 45 år gamla.
Då de gamla stockarna producerar en tredjedel färre druvor än yngre stockar och alltid skördas vid optimal mognad ges hög aromatisk potential.

Denna Rosé champagne är gjord av en blandning av vitt och rött vin. Den har en delikat färg som är inspirerad av rosenblad.
Moussen är tät och snövitt och ger en känsla av friskhet.

100% Pinot Noir

Åldrats på sin jästfällning i 36 månader.

Socker: 8g/l (naturligt socker)

Malolaktisk jäsning: Nej

 

FÄRG, DOFT OCH SMAK

Färgen är rosenröd, med massor av små bubblor, moussen är tät och vackert snövitt.

Doften är aromatisk med en tydlig ton av smultron, jordgubbar, små röda körsbär och citron zest. Här finns också toner av nyslaget hö och limeblomma. I munnen är den torr, stor och intensiv med en ton av lime o citronmarinerade jordgubbar som rundas av med en härlig ört och kryddighet. Smaken stannar länge i munnen och lämnar en mjukt behaglig känsla.

 

VÅR SOMMELIER TYCKER

Den här rosén är verkligen huset i ett nötskal, den är gjord med precision, ärlighet och massor av tålamod.

Den är väldigt AŸ Pinot Noir typisk. Den är stor i munnen med massor av röda bär men samtidigt smidig, den avslutas väldigt elegant med skön känsla i munnen.

© Boucarou